понедељак, 26. фебруар 2018.

Treća nedelja na dlanu

od 19. do 25.02.2018.



Dobrodošli u treću nedelju na dlanuO tome vam pričam!

Na slici nedelje, prelepa visibaba. Veselo priziva proleće, ali džaba! 





Ponedeljak 19.02.2018.

- Ponedeljkom uz dnevne novine Blic, za 40 smešnih dinara, enciklopedije ''Zašto zato''. Ovaj put prepuštamo se otkrićima i izumima. 



Utorak 20.02.2018.

- I svaki put isto. Prilikom rendanja voća ili povrća, obavezno izrendam i svoje prste! Grrrr, mrzim da rendam! Ipak, bio je to na kraju divan kolač od šargarepe. (recept možete videti na ovom ----> linku)

- Beovizija - posle devet godina ponovo u Beogradu. Takmičarske pesme su po meni bile blago očajne, ali je zato revijalni deo bio super. I što je najbitnije, na kraju je ipak pobedila najbolja pesma, sada već i vrapci na granama znaju da je to numera ''Nova deca'' Sanje Ilića i Balkanike. Samim tim, ovo će biti i pesma nedelje u trećoj nedelji na dlanu. 

Sreda 21.02.2018. 

- Jedna istina za ovaj dan: 




Četvrtak 22.02.2018. 

- Neki dan prosto prođe, a da i ne osetiš. Ne pamti se prosto ni po čemu.

Petak 23.02.2018. 

- Danas nam se u okviru projekta ''Vredni pažnje'' predstavlja Cape Art - mala papirna radionica. U oviru posta vas, kao i uvek do sada, očekuje fantastičan poklončić.

- Uvek dopusti sebi da se samousrećiš, makar i nekom banalnom sitnicom. Jer, jeste da je izanđana fraza, ali zapravo sitnice život čine lepšim. Hvalisah se ovim razlogom za radost na društvenim mrežama, ali moram opet. Kao neko ko obožava promotivne materijale i kome su limenke glavne lepotice kuhinje, nisam mogla da odolim ovom pakovanju od četiri Tak krekera koje u sebi krije fantastičnu, i tako praktičnu Tak limenku. I to sve za veoma smešnu cenu. Da, da, ovo u centru Tak polukruga nije kutija krekera, k'o što su mnogi mislili, nego upravo limenka! 



Subota 24.02.2018. 

- Naučiti pesmu ''Kiša na livadi'', najdraže mi Desanke Maksimović - domaći zadatak mom đačetu prvačetu. Znam dosta njenih pesama napamet, ovu nisam znala. Pored Mione, naučih je i ja. Po meni najlepša strofa iz pesme: 


''Ima danas kišice mlade, da se okupa sto livada, rasplećite se, bele rade, dokle ovako snažno pada.''

Nedelja 25.02.2018.

- Misao koju podeli sa nama voditelj Joca iz Klincijade 202: ''Haos u svetu je zbog toga što se stvari vole, a ljudi upotrebljavaju.'' Nažalost! :(

I obećana pesma nedelje:



Pozdravljam vas do narednog posta,
Milica

2 коментара: